fredag den 21. september 2012

Morten og broccolien. Et BILTEMA produkt


Det er september. En tung regnskabsafdeling. Det drypper på degnen. Fede læber. Septemberkys. Efterårsark, som falder fra svangre skriveborde. Det er ikke nemt. Det dér. Medarbejder går kold. Men ikke meget længere. En dør åbner sig, en svingdør, en skydedør. Efterårsar. Og på skødet: en fredag. Den dunker af vellyst. Ugedagene har hver deres temperament. En melankolsk mandag. En kolerisk onsdag, en flegmatisk søndag, et sangvinsk arbejdsmiljø på en af de uger hvor alting flyder sammen, sammen. Og med eet: melankolsk broccoli. Det svider. Et bidsel....

Morten vender brevåbneren i sin hånd. Den blinker. Som på tv. Et æsel. Et ådsel. Kantineassistenten må have været sur. Hun har overkogt broccolien. Den svære eftersmag. Af nederlag. Morten og de små, svære stillingsopslag. Der skal ansættes en ny kantineassistent. For kantineassistenten skal dø.

Det sværeste er ikke bevægelsen mod hendes hud. Med kniven. Det sværeste forekommer at være at sætte endnu et stillingsopslag op. På jobnet.dk.

Sådan et svært sted, smertefuldt, mellem besættelse og besparelser. Morten mod vinden. Og 16 ton vindmøller. I vinden, et mælkebøttefrø. Og en let buttet brunette. Menneskelige relationer. Aldrig lette. Men hun skal dø.

1 kommentar: