mandag den 28. februar 2011

Obelisk (til en bankrådgiver)

Pis op af monumentet
før renten stiger
min u-ven

Her lades al kærlighed ude
vi kender ikke hinanden
fra førhen
men det er også lige meget
thi vi har fuld gang i vores
småborgerlige forhold
som lugter langt væk af
heste og satan og
yderligtgående andedamme

- føj -

Men for længe siden var det anderledes
du kan ikke efterligne det
eller imitere det
fuck dig hvis du prøver
dit svin

Men se dig omkring
er der noget anderledes fra igår?
Har jeg foretaget ændringer i
min tegnebog
min økonomi
mine rentemæssige
omkostninger pr. år?

Tag dig sammen et øjeblik
måske to


Din mimik -
har du styr på den?

Efterligner du
dem du egentlig
helst ikke
vil ligne?

Måske handler du u-etisk
måske u-egennyttigt
men muligvis til fordel for
og ellers udmærket
sig ikke at alt det her er forkert!

Den knyttede hånd, ja
den der!
Hvad ville du ellers sige?

Ingen kender nætterne
men pis op af monumenterne
såfremt du har muligheden

Giv op altid!

Nej, aldrig!

søndag den 27. februar 2011

Uden titel

Du sætter dig ned
du hører hvad jeg siger
du hører efter
du kommer ind
du sætter dig ned
du hører hvad jeg siger
du hører efter

Lytter
muligvis lytter
som kun den gør
som har øren

Jeg kan trygt gå ned
helt ned
jeg kan gå helt helt ned
for jeg er alene
og alene er det
i orden
at lede efter
bobler fra dybet
summende blod
nyligt arrangerede
parametre
& hurtigt efter
hinanden
følgende erkendelser

Du rejser dig op
& går ud
verden visner
som en blomst
når du går
og forlader stedet

Med langt mere
end forventet

onsdag den 23. februar 2011

Et ægte reptil*

Jeg er et reptil, et ægte dansk reptil. Jeg har fans. Mine fans giver mig gaver.

Er det danske gaver? Jeg kan kun lide det danske. Dansk, tak, hører jeg tit mig selv sige. Jeg kan lide dansk. Og jeg kan lide at få danske gaver. Du får ikke noget. Du må vente til det bliver din tur. Hvad er jeg for et dyr? Jeg er født ægte. Jeg er et reptil. Et ægte reptil. Nu bliver du bange. Jeg fås ægte på recept. Lars Løkke, det er mig, jeg er Søren Krarup, jeg er Birthe Rønn-Hornbech, jeg har skæl. For jeg er et reptil, et ægte dansk reptil!

Trækfugle, det er dansk. Grænsepost også. Demokrati med plads til folk fra alle slags nationer, det er dansk. Skagensmaleriet, det er dansk, så det basker. For jeg er ægte, et ægte reptil. Jeg er født ægte i brændende ost med ild i, det er napalm. Jeg er hot, jeg er ægte!

Selv en ål også et reptil. Men med mælk på, det er dansk. Ligesom kartoffeltyskerne. Ligesom taterne. Som landsknægtene. Som roe-polakkerne. In vino veritas, det er dansk. Det er dejligt. Rødgrød med ål, mange ål. Det kan reptiler lide, og jeg er ægte, et ægte reptil. Jeg kan finde på at finde på at hente en liter dansk mælk, dansk som Her Er London. Jeg skal hilse fra Prinsgemalen, han er også et ægte reptil, et ægte dansk reptil!

Det udanske kan få et æselspark, et ægte reptil-spark lige i det udanske ansigt. Det udanske er født bange, indlysende klistret ind i egen angstsovs. Selvlysende og en km/t fra øen, hvor der kun lever Pernille Aalunder – det er dansk! Det er derfor de ikke er forbudt – endnu! Dyrene elsker det. De kan lide det. Jeg er et dyr, et dansk, ægte dyr, en ægte dansk reptil. De æder det. Som indbagt reptil-højreb. Ååååååh, det svulmer op! Fiskefilet til alle – det er dansk!

Race-urenheder, det er ikke dansk. Det kommunale, det er dansk, den dansk-kommunale himmel. Her går det godt. Sild og snaps til reptilerne. Åh, så dansk! Som en handske, et Randers-reb. Nu bliver du bange! Men vi skal længere ind, helt ind i det danske, ind i den danske sjæl. Det, du bliver bange for, er hvor langt vi rent faktisk kan komme ind. Reptiler er nemlig smidige, borende dyr, smidige, ægte, borende dyr, der borer sig langt ind i det danskeste danske og filtrerer urenhederne fra. Jeg er et smidigt reptil, udtalt smidig. Et levende fossil. Så dansk er jeg, at jeg altid har været det. Prækambrisk ægte! Find mig i kultiden også, dansk har jeg alle dage været. Men vi må aldrig, aldrig glemme Bertel, FREMAD! For alt det danske, som vil komme!

Fiskepinde, stærkt panerede, det er dansk. Fiskefilet til alle! At sparke til knolde, det er dansk, Ole sad på den. Længtes ud, det var dumt. Det var udansk. Nu kan det være nok! Jeg er reptil, et ægte dans reptil. Det er frækt! Pikant! Anderledes! Velkendt! Frigivet reptilporno, det er dansk. Dyrene elsker det. Og jeg, jeg er et fænomen, et særligt ægte dansk reptilfænomen. Jeg er fleksibel, et ægte, fleksibelt dansk reptil, omstillingsparathed, det er dansk! Elsker du dit job, så er du dansk, så dansk, som kun det moralsk og uomtvisteligt omstilingsparate medarbejderreptil!

Jeg er et ægte reptil, et ægte dansk reptil. De elsker mig på kommunen. Der har jeg mange fans,og de giver mig gaver, danske gaver. De kan lide det, og de æder det råt! Så ægte er jeg, så meget reptil er jeg, et ægte, dansk reptil! Et ægte, ægte reptil, et ægte DANSK reptil!

*Tak til Andreas Hjertholm for leverancer af guldkorn til dette frrrrrremragende stykke skriveri!