torsdag den 18. februar 2010

Blogs fra arkivet 3: Voldtægt af Københavns jordiske rester!

Oh well, så skete det igen. Historien, alias gravfreden i dette tilfælde, hr endnu engang fået tildelt et banesår indenfor Københavns bymur. Bedst som man cykler i sie egne tanker gennem Nørrebrogade mod Jagtvej, ser man sig til venstre, hvor bysilhouetten er skamskudt af et metrobyggeri som har indtaget Assistens Kirkegård med hvad dertil hører af plankeværker, fældede træer og opgravne lig. Peter von Scholtens mausolæum er nådigst efterladt i baggrunden, men hvem ved hvor længe? Med en hast, hvormed historien, det billige skidt, udraderes i Københavns Kommune, er det ikke til at vide, hvad næste træk bliver. Jeg husker, da Metroselskabet udgravede til den allerede eksisterende metrolinje, da fandt de i udgravningerne, flere rester af det oprindelige København, som de valgte at køre væk som murbrokker. Fremfor, som en historiker i et dagblad bemærkede, at integrere de jordiske rester af det gamle Købhenhavn med informerende tekst, oplyst af spots, således at metropassagererne kunne få en historisk oplevelse, når de bevægede sig i undergrunden.

Det er mig en gåde, hvorfor fremskridtet udelukker historien. Jeg er netop vendt tilbage fra Italien, hvor fortid og samtid lever i samhørighed, og hvor både indfødte og rejsende bliver inspirerede og opløftede af fortidens gåder og vidundere. Det bliver en fattig by, som eliminerer sin egen fortids vidnesbyrd. Det er en sølle kommune, som fratager sine borgerer muligheden for at opleve den æstetik og historie, som fortiden tilbyder. Jamen, de kan da gå på museum! Ja, det kan de da, og opleve kanoniserede værker, men hvad skal inspirere dem dertil? Folkeskolelærerne? (Har de tid til at undervise?)

Hvis man skulle være ekstra næsvis, kan man oversætte det til den psykologiske fortrængningsmekanisme. Det fortrængte har det med at eksplodere i et eller andet crazy shit i patientens bevidsthed på et eller andet tidspunkt. Hmm, er der problemer i København for tiden...?

Jeg savner København, selvom jeg sidder lige midt i den!

Blogs fra arkivet 2: Går du med en forfatter i maven?

...så får du her 10 helt vildt funky gode råd til at blive chicklit-forfatter. Se med her, girlfriend:

10 råd til tøzzen, som gerne vil være en god chicklit-forfatter-inde(naturligvis)

1) Du må ikke have for mange brikker at rykke rundt med

2) Du skal inddrage et mangecifret antal kvinde-relaterede genstande. Eksempel: Lipgloss, Always Ultra, Gucci-taske, Kæreste i ubestemt ental...

3) Du må ikke have for mange brikker at rykke rundt med

4) Du skal skrive virkelig sjovt og ironisk distanceret om når du vælter på din cykel nede ved Sortedamssøen efter x antal Cosmopolitans til den der hyggetøseaften henne hos Karina, hvor i bare dissede Oliver heeeelt vildt, og du blev lissom bare SÅ stiv-o!

5) Ti-hi!

6) Du må ikke have for mange brikker at rykke rundt med, og dem du har skal være fixeret på hvorvidt du ser fed ud i dem der, og i jagten på Kærste-med-stort-k-i-ubestemt-ental-som mand-blive-Manden-i-dit-liv-med-stort-M-daddy

7) Du skal fucke alle dine forhold op

8) Du skal se op til farmand

9) Du skal være på en eller anden diæt

10) Hvis du har et tocifret antal brikker at rykke rundt med, så drik nogle flere Cosmos!

Blogs fra arkivet 1: The horrors, the horrors!


Apocalypse now - the musical!

Argh! Stopper det aldrig? Nu laver de fanme også en ABBA-musical! Og en Dylan-teaterkoncert. Oveni fucking Matador-the musical, Olsenbanden-the Musical, Elsk mig i nat-teaterkoncerten, Lars Lilholt-teaterkoncerten, og måske værst af alt, Nick Cave-teaterkoncerten. Når jeg siger værst, så er det fordi jeg har haft en mangeårig passion for manden og hans sønderrevne smerteunivers, og jeg har dannet mig mine helt egne billeder, som jeg fanme vil have i fred. Jeg gider ikke have dem splintret af en eller anden fyr med kaninører på, som gir fingeren. Og et eller andet sted, med al respekt for hele Caves mangefacetterede univers, så toppede han for mig ved udgivelsen Tender Prey fra ´85. jeg behøver ikke engang nævne "The mercy seat" for at åbne for galleriet af udsøgt desperation. Fra den hængte mands udbulne øjne og kejsersnittet udført med hobbykniv, over Alices dødssyge liv set gennem øjnene på en livstræt voyeur, Johannes Døberens resignation, mens han venter på at få hovedet hugget af til den angrene synders bloddryppende visioner i "New morning". Jeg hverken kan eller vil forstyrre disse sårskorpede, af agrresioner gennemsyrede illuminationer af ypperlig smerte. No, siree, bob, ikke af en idiot med plys-kaninører. Så er Cave forsvundet ind i en mørk hule for at slippe for instruktørens blegsøde, blodfattige billeder.

Men hey, teaterkoncerter og musicals er åbenbart tidens trend, hvor man maltrakterer forlægget til ukendelighed. Fint - så er her nogle ideer, som I kan få smidt lige i nakken:

SKÆG - ZZTop-teaterkoncerten

SNOT - H1N1 - the musical!

GARN - Hair, musicalen over musicalen

"Det startede med fed punk med had og indignation og endte med en telefonreklame" - Sort Sol-teaterkoncerten

"I spit in your faces, so-called friends of mine" - Martin Hall-teaterkoncerten (feat. alle dem fra Talent 08)

Omvendt må det være på tide at lave et par musicals om til et andet medie. f.eks. denne her: Samspilsramt familie med dødsfald i bagagen, enlig far til 7 børn forsøger sig med nye familieformer, men bliver jaget på flugt ud af landet af højreekstremistisk regime - "Sound of music" som socialrealistisk drama i sort/hvid semi-dokumentaristisk stil.

The hiiiiiiills fill my heeeeaaaart with the sound of muuuuuuusiiiiiiiiiic!!!